keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Luxus, Milja Kaunisto

Kerrankin olen etuajassa..tai no tämä ilmestyi jo viime vuoden alussa, mutta seuraava osa ilmestyy maaliskuussa -17! Kustantamo Gummerus. Oma ostos. Kuva Gummerus.

Olen poistunut mukavuusalueeltani  ja onneksi poistuin!"Vanhan Kuningaskunnan Ranska on kurjuuden, ylellisyyden, kunnianhimon, nälän ja petosten noidankattila. Isidore Boreal on kasvanut valheessa ja hulluudessa. Marie-Constance de Boucard on piehtaroinut himossa ja silkissä. Markiisi de Sade on elänyt demoniensa vankina. Kun vallankumous syttyy, he kohtaavat paikassa nimeltä Maison de Luxe. Ja jokaisen on löydettävä oma keinonsa selviytyä – luovuttava arvoistaan, hyveistään, kodistaan tai omaisuudestaan puolustaakseen oikeutaan elää.

Luxus on häpeämätön ja yllätyksellinen kuvaus ylhäisen ja alhaisen kohtaamisesta Ranskan vallankumouksen aikana. Milja Kauniston mielikuvitus on pitelemätöntä ja kieli poikkeuksellisen verevää ja runsasta. Se elää voimallisesti mukana ajan ja henkilöhahmojen taidokkaassa kuvauksessa. Luxus on Purppuragiljotiini-sarjan avausosa."

Näin sanotaan kirjan takakannessa.

Ja mitä minä sanon..

Kirja tempasi heti alkumetreillään mukaansa ja tiivisti vei minua riviriviltä kohti loppua. Ja vaikka Ranskan historia ei ole lempi aiheitani tämän kerronan parissa todella viihdyin, sillä niin räväkästi kirjailija käsitteli fiktiivisesti tätä pahuuden keidasta Pariisia vallankumouksen jaloissa ja selviytymistä sen ajan kurjuudessa. Rempseää otetta, en päässyt pitkästymään eikä tullut mieleenikään hyppiä sivujen yli kuten joskus teen kun kirja puuduttaa.

Oli helppoa seurata päätähtien edesottamuksia, ajatuksia, kiihkeyttä aikana jona oman mielipiteen sanominen oli kyllä vaikeaa. Marie oli hyvin esitetty aatelinen, Kreivitär jonka piti luopua nimestään selviytyäkseen ja Isidore pyövelin kisälli, jonka ammatti ei vaikuttanut hänen viisauteensa. Markiisi de Sade oli esillä juuri sellaisena kuin hänestä tietedäänkin. Hyvin siis saatu hahmot eläväiseksi, uskottaviksi.

Tämä kirja on 1 osa sarjasta Purppuragiljotiini ja 2 osa ilmestyy maaliskuussa -17, nimeltään Corpus.


Suosittelen ja annan 5/5 sillä tykkäsin todella ja viihdyin. Ja erityisesti raikas ote kirjoittamiseen, suoruus ja tunnelman luonti tosi taidokasta.

Seuraavaa osaa odotellessa!

Ja googlettamalla löysin hyviä arviointeja kirjasta, mutta olen sen suhteen myöhässä..vuoden :)
2 kommenttia:

  1. Tämä on minun mukavuusaluettani, joten olen hieman jäävi hehkuttamaan Milja Kauniston historiallisia teoksia, mutta sittenkin, tykkään ihan valtavan paljon hänen kirjoistaan, räväkkyydestä ja ajankuvauksista. Henkilöhahmot ovat tosi hyviä ja melkein haistan, maistan, kuulen ja näen hänen tarinansa. Corpusta odottelen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mai, luin hänen edellisen sarjansa tässä melkein peräkanaa, ja tämä oli parempi minusta. Odotan myös tuota uusinta.

      Poista

Kiitän kommenteistanne, välillä unohdan erikseen sen sanoa.
Lukeminen, matkailua äärettömyyteen.