keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Manhattanin alla, matka New Yorkin sisuksiin


 ( cco kuva )

Luin joku aika sitten mielenkiintoisen kirjan Manhattanin alla kirjoittanut Erling Kagge, ja tämä kirja oli siksi mielenkiintoinen kun olen itsekin käynyt Manhattanilla ja pahus kun en lukenut ennen sitä .Olisi ollut mielenkiintoista löytää noita samoja viemäriaukkoja joita kirjan kirjoittaja tutki.

Kirjoittaja on varsin ansioitunut seikkailija joka on kolunnut monia kylmiä ja korkeita paikkoja.  Todella hyvä kertomus mitä todella tapahtuikaan Ison Omenan maan alla.

Kirjassa on alkusivuilla myös kartta josta näkee tämän kaksikon  reitin. Jos ketä kiinnostaa New Yorkin viemäriverkostot,ainakin seikkailumielellä tätä on hyvä lähestyä ja siten että tässä avautuu erilainen näkemys tuosta kaupungista joka ei ikinä nuku. Rottien ja ryhmän kanssa tehty matka oli antoisa kokemus myös lukijalle. Onneksi se viemärien haju ei ole tarttuvaa näin. Ja voisiko suomessa kuvitella menevänsä kahville näissä saastaisissa vaatteissa?

Kirjassa on mukavasti myös kulttuuria, modernia kirjallisuutta mutta tämän saat itse selvittää.

"ken tästä käy, saa kaiken toivon heittää"...

Suosittelen ehdottomasti lukemista. !


                   Kuva otettu Johnny Kniga sivulta

E-kirjana ja oma ostos. Kuvat eivät näkyneet niin selkeesti kuin normaalissa kirjassa, se harmitti tietenkin. Mutta en voi aina ostaa kirjoja tänne Saksaan niiden postittaminen on jo liian kallistakin.

2012 E Kagge, Johnny Kniga, WSOY (2014)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitän kommenteistanne, välillä unohdan erikseen sen sanoa.
Lukeminen, matkailua äärettömyyteen.